Analisis Bahan Baku

Bahan baku berkualitas bakal sukses kanthi luwih gampang. Ash fly, Tailings, limbah konstruksi, Shale, silt kali, Lemah, Loess, sludge urip, Gangue.

Karya utama kanggo nyiyapake tanduran bata : Komposisi bahan kimia lan sifat fisik (kalebu panas pembakaran internal, lsp.) Tes, sauntara ngukur kelembapan bata sing mbentuk & ekstrusi.

 

Analisis Kimia

Analisis komposisi kimia biasane diukur dadi SiO2, Al2O3, Fe2O3, MgO, CaO, magnesium oxide, sulfur gangue, rusak kobongan lan liya-liyane.

 

SiO2: Konten dhuwur banget, plastisitas ngisor, sanajan gampang dikeringake kanthi cepet, nanging produk rampung kanthi kekuatan kompresi sing sithik.

Al2O3: Yen kurang saka 12%, kekuatan mekanik produk bakal dikurangi, yen luwih saka 24%, suhu tembak bakal nambah, nambah jumlah batubara.

Fe2O3: Konten sing dhuwur banget bakal nyuda produk kanthi refraktor, nyebabake suhu sithik sithik.

CaO : Diwenehake ing negara CaCo3 ing bahan mentah, diklasifikasikake minangka bahan mbebayani, Yen partikel luwih gedhe tinimbang 2mm, bisa uga nyebabake bata utawa jeblugan nalika kobong.

MgO: Kurang luwih apik, yen ora, produk sing gampang tuwuh ngasilake magnesium, nyebabake serak putih.

Sulphur Dagan: Dadi sulphate ing bahan baku, isine ora luwih saka 1%. Nalika kobong, bakal nggawe SO2 lan ngrusak peralatan lini produksi, mbebayani kanggo kesehatan pekerja.

Kerugian pengapian: Disebabake organik ing bahan baku. Yen luwih gedhe ing kobongan, luwih akeh tingkat bolongan kanggo produk.

NAMA

ITEM

KANDUNGAN

PERCENT (%)

Komponen Bahan Kimia SiO2 Cocog 55 ~ 70
Kasedhiya 55 ~ 80
Al2O3 Cocog 15 ~ 20
Kasedhiya 10 ~ 25
Fe2O3 Cocog 4 ~ 10
Kasedhiya 3 ~ 15
CaO Kasedhiya 0 ~ 10
MgO Kasedhiya 0 ~ 3
SO3 Kasedhiya 0 ~ 1
kapitunan ing kontak Kasedhiya 3 ~ 15
Konten Calcareous < 0,5mm Cocog 0 ~ 25
2 ~ 0,5mm Kasedhiya 0 ~ 2

Analisis Kinerja Fisik: Biasane ngukur partikel sing digawe, plastisitas, nyusut, sensitivitas pangatusan lan kemampuan sinter.

 

Partikel Ditulis

Kategori partikel

Dhiameter partikel

Komposisi sing cukup

Partikel plastik

<0,05mm

35 ~ 50%

Partikel pengisi

0.05mm-1.2mm

20 ~ 65%

Partikel balung

1.2mm-2mm

<30%

Plastisitas: Nalika indeks plastisitas ing 7 ~ 15, paling cocog kanggo ekstrusi lumpur plastik tengah.

Penyusutan: Penyusutan linier <6%, yen dhuwur banget kanggo produk retak, mengaruhi kualitas bata.

Sensitivitas pangatusan: Plastisitas bahan mentah sing luwih dhuwur, partikel sing luwih alus, uga sensitivitas pangatusan sing luwih dhuwur. Koefisien sensitivitas nemtokake desain proses pangatusan, amarga banget nyebabake retakan permukaan bata.

 

Hubungan mbentuk konten lembab lan sensitivitas pangatusan

Kelembapan cetakan bata ijo

20

26

Banyu kritis bata sing ijo

14

16

Koefisien sensitivitas pangatusan

0,78

1.10

 

Ing Ringkesan

Analisis bahan kimia bahan baku, sifat fisik lan tes kelembapan mutusake kelayakan nggunakake bahan baku lan mengaruhi desain proses sabanjure, pilihan peralatan, struktur tungku, kualitas produk lan aspek liyane ing sistem produksi.